ICAS International - redefining / standards

ICAS

ICAS Lifestyle

Letölthető
anyagok

Értékeink

Segítőkészség és hozzáértés

A Munkavállalói Támogatóprogramok szolgáltatásait speciálisan képzett szakembereink végzik, akik magas szintű szakértelem, sokrétű tapasztalat, türelmes és megértő hozzáállás birtokában lelki és élethelyzeti problémák széles skálájánál tudnak segítséget és tájékoztatást nyújtani elsősorban telefonon és e-mail-ben, vagy indokolt esetben személyesen is. Munkatársaink természetesen rendelkeznek a megfelelő szakképesítésekkel, valamint tevékenységi engedélyekkel.


Megbízhatóság és titoktartás

Az EAP szolgáltatás alapkövei a bizalom és a titoktartás. A tanácsadóinkhoz forduló munkavállalók névtelenek maradhatnak. Amennyiben bemutatkoznak, vagy elkerülhetetlenné válik a személyazonosság feltárása (például személyes konzultáció esetén), munkatársaink a tudomásukra jutott személyes adatokat és az üggyel kapcsolatos információkat teljes titoktartással kezelik és sem a munkáltató, sem más felé nem adják ki. Ez alól egyedüli kivételt képeznek azok a ritka esetek, amikor testi épség és élet védelme érdekében hatóság, vagy mentők közbelépése szükséges.


Minőség és fejlődés

Személyes elkötelezettségünknek tekintjük, hogy szolgáltatásainkat a lehető legmagasabb szakmai, emberi és etikai színvonalon végezzük. Szolgáltatásminőséggel kapcsolatos céljaink megvalósulását segítik a nemzetközi hátterünk kapcsán rendelkezésre álló több évtizedes tapasztalatok és jó gyakorlatok is. A folyamatos szakmai fejlődés érdekében munkatársaink rendszeres továbbképzésben részesülnek.